Dubbel omvandlare reglerar mer än 200 V

Från Analog Devices kommer en dubbel, icke-synkron, 2-fas, spänningshöjande omvandlare som driver två yttre N-kanals MOSFET.


Kretsen kan konfigureras som en enkel eller dubbel regulator för högre spänningar. Den första kanalens utgång kan mata ingången på den andra vilket gör att utgången kan anta flera hundra Volt.
I en typisk tillämpning kan den första kanalen omvandla från 12 V till 48 V, medan den andra kanalen omvandlar från 48 till 240 V. Utgången kan driva  700 mA, vilket passar för andvändning i bil, industri eller i medicinska tillämpningar.
LTC7840 arbetar med inspänningar mellan 5,5 och 60 V och reglerar spänningar som bestäms av de yttre komponenterna. Upp till fyra effektsteg kan klockas i separata faser för att minimera kraven på yttre filtrering.

Yttre MOSFET kan switchas med frekvenser som programmeras till från 50 kHz till 425 kHz. Alternativt kan de synkroniseras mot en yttre klocka.

Var och en av kanalerna i LTC7840 kan också konfigureras enligt SEPIC- eller ”flyback”-topologi.

Det går att justera maximal ”duty cycle”, justera minimal ledande tid, skydd mot överbelastning och överspänning  jämte styrning av toppström.

LTC7840 är kapslad i 4×5 mm QFN eller i TSOP. Med tilläggsbeteckningen E och I är temperaturområdet specificerat till -40 till +125°C, men det finns även en H-variant för -40 till +150°C.

Comments are closed.