Dassault Systèmes och Prevas driver utvecklingen av Manufacturing Execution Systems

Dassault Systèmes, skaparna av 3DEXPERIENCE och ledande inom mjukvara för 3D-design, digitala 3D-mock-ups och PLM-lösningar, har ingått ett partneravtal med Prevas.

Prevas är bland annat en utvecklare av marknadsledande lösningar inom Manufacturing Execution Systems, MES. MES är de system som knyter ihop verkstadsgolvet med affärssystemen. Dessa system rapporterar kontinuerligt och berättar exempelvis var en order befinner sig i produktionen, hur väl utrustningen på fabriksgolvet utnyttjas och hur maskinerna mår. MES spelar en mycket central roll när det kommer till att hjälpa företag att uppnå ökad innovationstakt och konkurrenskraft på en global spelplan. Som samarbetspartner till Dassault Systèmes kan Prevas marknadsföra och anpassa deras lösningar DELMIA OM (Operations Management) och DELMIA OI (Operations Intelligence) till företagets kunder.
– När vi inledde samarbetsdiskussionerna fann vi snabbt flera beröringspunkter, säger Carl-Johan Liedberg, affärsenhetschef för Industrial Systems vid Prevas AB. Man kan tala om en gemensam filosofi och ett gemensamt fokus på att erbjuda kunder ökad produktivitet och effektivitet för att understödja innovation. Dassault Systèmes lösningar är mycket väl anpassade för industrier med höga krav på precision, spårbarhet och kvalitet vilket ger oss förutsättningar att stärka vårt erbjudande inom MES ytterligare.

Comments are closed.