ConnectBlue släpper multiradiomodul för IoT

Svenska ConnectBlue AB meddelar att de nu lanserar en multiradiomodul (OWL377) – en komplett ”ready-to-embed”-modul för krävande industriella och medicintekniska IoT-tillämpningar. OWL355 ger radiokapacitet över Classic Bluetooth, Bluetooth Low energy och WLAN med fullt dual-bandsstöd för 2,4 GHz och 5 GHz.

Modulen är komplett för att byggas in och kräver ingen intrimning under slutkundens tillverkningsprocess då OWL355 har för-kalibrerade radioparametrar och MAC-adress lagrad i modulens EEPROM.

– Multiradiomodulen följer vår nya standard med ett mindre fotavtryck som speciellt riktar sig till mindre sensorprodukter för IoT-scenarier, säger Rolf Nilsson, vd för connectblue. Vi har fokuserat på att leverera en produkt som gör att våra kunder snabbt kan vara igång med sina IoT-tillämpningar.

Tillsammans med en open source Linux "host drive" minimerar modulen det arbete som krävs för att införa trådlös teknik i en enhet eftersom den tillhandahåller hårdvaran, typgodkännande för modulär radio, EMC-certifiering, Bluetooth-kvalificering, ett brett sortiment av certifierade antenner samt kan dessutom även erbjuda en extremt lång livslängd, enligt ett pressmeddelande..

modulen uppges möjliggöra robust trådlös anslutning för inbyggda system över Classic Bluetooth v2.1+EDR, Bluetooth low energy v4.0 och trådlöst LAN (WLAN) 802.11 a, b, g, n. OWL355 har fullt dual-bandstöd för 2,4 GHz-bandet och 5 GHz U-NII banden (U-NII band 1, 2, 2e, 3).

Andra populära funktioner för krävande industriella och medicinska trådlösa tillämpningar är ”lödutsprång” för visuell inspektion, utökat temperaturområde på -40 till +85 °C, WLAN SDIO eller SPI-värdgränssnitt och Bluetooth UART värdgränssnitt.

Comments are closed.