Bluegiga köps upp av Silicon Labs

Finska Bluegiga förvärvas av Silicon Labs för 61 miljoner dollar. Bluegigas produktportfölj innefattar bluetooth-moduler med låg energiförbrukning, Wi-Fi-moduler, samt mjukvarustackar och kit för mjukvaruutveckling (SDK). Tillämpningarna finns inom industriell automation, hemelektronik , ljud, fordonsindustri, handel, bostäder och hälso- och fitnessmarknaden.

Bluegigas produktportfölj innefattar bluetooth-moduler med låg energiförbrukning, Wi-Fi-moduler, samt mjukvarustackar och utvecklingsverktyg och kit för mjukvaruutveckling (SDK). Tillämpningarna finns inom industriell automation, hemelektronik , ljud, fordonsindustri, handel, bostäder och hälso- och fitnessmarknaden.

Silicon Labs beskriver affären som ett strategiskt förvärv som kommer att utöka företagets lösningar inom IoT. Bluegigas produkter kommer att komplettera Silicon Labs trådlösa hårdvaru- och mjukvarulösningar för 802.15.4 ZigBee och programvara för Thread mesh-nätverk.

– Bluegiga är glada att förena krafterna med Silicon Labs. Vi delar verkligen en gemensam vision om att möjliggöra mångsidiga, kostnadseffektiva och strömlinjeformade, trådlösa anslutningslösningar för ett brett spektrum av tillämpningar – från det anslutna hemmet till industriell IoT och till hälso- och fitnessenheter för konsumenter, säger Riku Mettälä, chef för produktutvecklingen på Bluegiga.

Silicon Labs slutförde förvärvet den 30 januari. Och enligt köpeavtalet erhöll ägarna av Bluegiga cirka 61 miljoner dollar i kontanter. Bluegiga förväntas bidra med runt 25-28 miljoner dollar i intäkter under 2015.

Comments are closed.