Årets Tillväxtföretag i Göteborg

Göteborgsföretaget Devicia blev årets Tillväxtföretag och Fredrik Bergström, vd för Cactus Rails, blev årets Tillväxtledare. Priserna delades ut på Inspirationsdagen som arrangeras av Business Region Göteborg.


Vinnare årets Tillväxtföretag, Elisabeth Liljensten, vd Devicia

Varje år delar Business Region Göteborg ut priser till framgångsrika företagare i Göteborgsregionen. Priset som årets Tillväxtföretag går till ett företag som visat stark tillväxt de senaste tre åren. Årets Tillväxtledare är ett nytt pris som går till en ledare som inspirerar, motiverar och som arbetar aktivt för att erbjuda sina medarbetare en attraktiv arbetsplats. Totalt var sex företag nominerade till priserna, som delas ut bland deltagarna i tillväxtprogrammet Expedition Framåt.
Årets Tillväxtföretag 2015 blev Devicia, som snabbt, patientsäkert och smidigt hjälper medicintekniska företag med kliniska studier och strategisk rådgivning.
Juryns motivering:
”Med vinst från dag ett, har företaget på bara fyra år lyckats att etablera sig som en given medicinteknisk spelare inom kliniska prövningar och strategisk rådgivning.
Med sin nischade affärsidé och med en expansion i raketfart, i såväl Sverige som i USA, har företaget vågat satsa stort. Att dessutom göra det med god ekonomi och hög tillväxt är en framgångsfaktor väl värd att uppmärksammas.
Årets Tillväxtföretag är en stjärna på himlen. Och med framtiden i sikte på mobil hälsa är företaget en given vinnare som årets Tillväxtföretag 2016.”
– Vi har hittat en väldigt speciell nisch och är specialister inom vårt område, säger Elisabeth Liljensten, vd Devicia. Jag omger mig med rätt kompetens och ger personalen stort utrymme att prestera. Vi har kunnat växa fort på kort tid.
Övriga nominerade till årets Tillväxtföretag var Callista Enterprise och Cactus Utilities.
Årets Tillväxtledare 2015 blev Fredrik Bergström, vd Cactus Rail. Företaget arbetar för att säkra och optimera driften av samhällsviktig infrastruktur.
Juryns motivering:
”En fulländad teamledare som visat på goda ledaregenskaper och förmåga att låta sina medarbetare växa. Med entusiasm och ödmjukhet har han skapat en attraktiv arbetsplats och drivit sitt företag mot nya tillväxthöjder. I en tuff bransch med hårda krav, har han gått från ett till två företag utan att ge avkall på sina värderingar. Och med stort fokus på företagskultur är det en mycket värdig vinnare av priset årets Tillväxtledare.”
– Det handlar om att släppa lös kraften i teamet, säger Fredrik Bergström, vd Cactus Rail. Skapa förutsättningar för medarbetarna att prestera och att bejaka medarbetarnas nyfikenhet. Jag backar upp mitt team och ger dem en trygghet.
Övriga nominerade i kategorin Årets tillväxtledare var Nina Järvi, Fix Cleaning service och Magnus Johansson, OAT-gruppen.

Comments are closed.