Ännu ett rekordstarkt program

Programmet för ECS har i år fler sessioner än någonsin och många högaktuella ämnen inom inbyggda system och IoT. Årets program har satts samman av en programkommitté med representanter från Prevas, IAR, Elektronik i Norden, Kungliga tekniska högskolan, Mälardalens högskola och Luleå tekniska universitet. Vi vill tacka alla som bidragit med förslag till programmet som vi är mycket nöjda med. Programmet är internationellt med talare från hela världen och i högsta grad aktuellt och täcker mycket av det mest intressanta inom inbyggda system och IoT.

Digitalisering, framtidens fordon och kommunikation
Men årets evenemang lyfter vi särskilt fram det som händer inom digitalisering inom olika industrier. Med kopplingen till den fjärde industriella revolutionen som omfattar avancerad sensorteknik och komplexa inbyggda lösningar för att ytterliga effektivisera produktion och samtidigt göra den mer flexibel och anpassningsbar får vi höra om öppen källkod, smarta produkter, tillförlitlighet och testning, och mycket annat. Vi behåller också kopplingen till fordonsindustrin och alls som händer med inbyggda system i både personbilar och tunga fordon såsom bussar och lastbilar. Vi får dessutom höra om LTE, 5G, Blåtand och mycket annat kring trådlöskommunikation.

Bred målgrupp
Målgruppen för ECS är bred, vilket återspeglas i programmet som innehåller allt från tekniskt intressanta presentationer som ska tilltala utvecklare av både mjuk- och hårdvara, men även projektledare och systemanalytiker. Flera presentationer behandlar trender och strategiska frågor, inte minst med koppling till fordonsindustrin men framförallt med en bredd som fångar ett flertal olika tillämpningar inom inbyggda system.

Mjukvara och test
Programvara, testverktyg och metoder, öppen källkod, frågor kring operativsystem berörs av de sessioner och workshops som de fem spåren i årets konferens erbjuder. ECS 2017 har överlag kortare presentationer för att maximera utbudet och erbjuda en bred palett av kunskap via presentationerna som kan leda till vidare diskussioner med talarna. Det gör ECS till en ypperlig mötesplats för att knyta nya kontakter för samarbete och affärer!

Fyra keynotes
Med ECS 2016 gick vi från två till fyra keynotes, vilket uppskattades av många. Vi behåller därför det upplägget och erbjuder även i år fyra noga utvalda keynotes med framträdande personer som representerar några av de mest framstående företagen och organisationerna som verkar inom inbyggda system idag. Den första konferensdagen får vi lyssna på Elena Fersman på Ericsson som kommer att prata om det uppkopplade samhället och Niklas Karpe på Scania som kommer att berätta om betydelsen för en fordonstillverkare av egen utveckling av inbyggd mjukvara. På den andra konferensdagen berättar Maarten Struys på Microsoft om operativsystem för IoT och kopplingen till molnlösningar och Tor Björn Minde på RISE SICS pratar om IoT och artificiell intelligens (AI) för drift av datacenter, den nya industrin som börjar växa fram.

Välj rätt
Allt detta motiverar förstås att delta på årets konferens, men jag vill ändå trycka på vilken fantastisk möjlighet till snabb och trevlig uppdatering av teknik och trender som ECS 2017 erbjuder sina besökare. Utmaningen kanske blir att välja rätt session utan att missa allt för mycket av det goda i övriga fyra sessioner? ECS 2017 är ett högklassigt internationellt evenemang utan kostnad för besökare. Presentationerna ges av svenska och internationella experter, både från industri och forskning. Det är dessutom den främsta mötesplatsen inom den skandinaviska industrin för inbyggda system där utvecklare, utvecklings- produkt- och marknadschefer träffas och skapar nya intressanta kontakter och affärsmöjligheter. Välkomna!
Ulf Bodin, programansvarig för ECS 2017

One Response to “Ännu ett rekordstarkt program”

  1. Är väl bra med ECS, men i år ser jag ingen som helst anledning att åka dit.
    OM jag sysslade med mjukvara, eller handlade färdiga produkter så verkar det vara massor av intressanta seminarier. Då jag endast konstruerar hårdvara så finns det ett som kanske kan vara intressant, det är betydligt sämre än tidigare år, då fanns det ett flertal.
    Men kanske nästa år.