Annons

AGSTU får fortsatt förtroende

Myndigheten för yrkeshögskolan har gett AGSTU fortsatt förtroende att driva yrkeshögskoleutbildningen TEIS – Tillämpad elektronik för inbyggda system, och utökar till 35 utbildningsplatser på den ettåriga distansutbildningen.

Utbildningen är gratis, CSN-berättigande och passar för teknikintresserade ungdomar och ingenjörer som vill kompetensutveckla sig. Den sökande ska bo i Norden och förstå svenska. Alla som har gått igenom utbildningen har fått arbetsuppgifter som matchar utbildningen. Utbildningen är ”hands on” på distans och innehåller VHDL-programmering, hårdvarunära C-programmering, mikrodatorarkitektur, avancerad FPGA baserade HW/SW system och teknisk dokumentation.
Yrkesutbildningen skiljer sig från högskoleutbildningar genom att den är tillämpad och kunskapsinnehållet är styrt från industrin. AGSTU har stor hjälp att utveckla kurserna dels från framstående företag i Silicon Valley (USA), dels från en aktiv ledningsgrupp (ABB, Ericsson, ÅF m fl). Utbildningen är uppbyggd så att kraven på gedigen yrkeskunskap är höga och alla studerande som tar examen är anställningsbara.
Utbildningen startas den 24 augusti och sista ansökningsdagen är den 15 maj, men i det fall det finns platser kvar kan även en sen ansökan göras. En unik sak med utbildningen är att den utförs på distans och all handledning sker på distans med dagens moderna programvaror och verktyg. Den studerande behöver en egen dator, internetanslutning (fungerar bra med 3G-anslutning) och fysisk laborationsutrustning som lånas av AGSTU. De studerande kan genomföra utbildningen samtidigt som de arbetar eller vistas i utomlands. Utbildningen har en obligatorisk helgträff i början och en i slutet i Västerås. Däremellan frivilliga träffar.
Utbildningens hemsida är http://yh.agstu.se/

Comments are closed.