Acreo presenterar banbrytande optoteknik

Acreo kommer att presentera resultat från en banbrytande teknik för 100GbE-transmission vid den kommande europeiska konferensen om optisk kommunikation (ECOC) 2010 den 22:e September.

Det Acreo lyckats med är en överföring på 112 Gb/s i ett komplett elektriskt multiplexssystem utan någon optisk utjämning, enligt ett pressmeddelande.

Standarden för 100GDE kommer att antas under 2010, och definierar överföring via 4 × 25 Gbit/s.

En lösning för 1 x 100 Gbit/s skulle vara billigare – om lämpliga integrerade komponenter fanns tillgängliga. Dessa komponenter har nu utvecklats inom det europeiska samarbetsprojektet HECTO (High-speed Elektrooptical Components for integrated Transmitter and receiver in Optical communications) och Acreo har genomfört ett framgångsrikt fältförsök med hjälp av sändare och mottagare som utvecklats inom HECTO.

Sändaren innehöll en ljus-intensitetsmodulator integrerad med en laser, en elektrisk förstärkare och en elektrisk multiplexer. Mottagaren bestod av en fotodiod, en integrerad klocka och en demultiplexer. Ett ”bit-error-rate” tröskelvärde uppnåddes under standardvärde över en sändning på över 42 km på installerade standard singlemode-fibrer.

Resultaten från fältförsöken kommer att presenteras vid evenemanget av Acreo onsdagen den 22 september som: J. Li, et al., “112 Gb/s Field Trial of Complete ETDM System Based on Monolithically Integrated Transmitter & Receiver Modules for Use in 100GbE”.

Mer info finns på; http://www.hecto.eu

Comments are closed.