Absolicons solfångare prisad

Det svenska företaget Absolicon Solar Concentrator AB har tilldelats Intersolar Award, solenergibranschens egen Oscar. Det prestigefyllda priset delades ut i München på världens största solenergimässa, Intersolar Europe.

 

– Vi har arbetat hårt under många år, detta är vårt internationella genombrott, säger Joakim Byström, vd för Absolicon.

Härnösandsföretaget fanns på plats med egen monter på mässan som har nära 80 000 besökare. Priset delades ut vid en ceremoni som kallats solenergibranschens egen Oscar gala. Utmärkelsen delas ut inom tre kategorier och uppmärksammar banbrytande produkter inom solenergiindustrin.

– Vi blev mycket hedrade när vi fick reda på att vi var nominerade. Att vinna priset här på plats känns fantastiskt och vi har fått stor uppmärksamhet för vår unika solfångare, säger Joakim Byström.

Absolicons solfångare genererar både el och värme samtidigt och är utvecklad för stora byggnader som hotell, sjukhus och industrier – en marknad som växer snabbt i Europa och övriga världen. 

– Besökarna här på Intersolar är i stor utsträckning installationsföretag som söker nya produkter. Absolicon kan erbjuda nästa generations solenergiprodukter som koncentrerar solljuset och vi har fått ett fantastiskt gensvar, säger Joakim Byström.

Comments are closed.