ABB:s robot tilldelas priset ”Boosting the Capital”

Sedan hösten 2017 delar Stockholms Handelskammare ut utmärkelsen Boosting the Capital. Priset går till initiativ vars insatser på olika sätt bidragit till att göra huvudstadsregionen bättre. ABB:s robot IRB6620 får priset för medverkan i dansföreställningen ”Våroffer” som framförs på Kulturhuset Stadsteatern under hösten 2018.


Fotograf: Jonas Bilberg

– Vi tilldelar ABB Boosting the Capital-priset för medverkan i föreställningen ”Våroffer”, säger Batuhan Kutlu, Policy research och analys, Stockholms Handelskammare. Framtiden drivs av nya idéer och innovationer. Med ett kreativt grepp visar ni hur samhället och teknologin kan utvecklas sida vid sida, och bygger samtidigt broar mellan huvudstadsregionens kulturliv och morgondagens teknik. På så sätt har ABB bidragit till ett mer attraktivt Stockholm”.
Föreställningen är ett samarbete mellan ABB och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där ABB:s stora traditionella industrirobot IRB6620 dansar med Fredrik ”Benke” Rydman. Det är ett nytt koncept inom dansens värld som visar roboten i en annan miljö jämfört med den traditionella industrimiljön.
– Efter allt förberedande arbete med föreställningen som visar på samspelet mellan robot och människa är jag väldigt glad och tacksam över att det uppmärksammas med den här utmärkelsen av Stockholms Handelskammare, säger Ingemar Reyier, projektledare och specialist, ABB Sverige.
Johan Moraeus som är projektets säkerhetssamordnare från ABB representerade också företaget vid prisceremonin:
– Skapandet av akten pågick under hela våren som en dynamisk process där Kulturhuset Stadsteatern och ABB arbetade intimt för att koreografi och säkerhet ska gå hand i hand. Det har varit ett väldigt spännande och utmanande projekt där vi ifrån två olika världar har mötts och tillsammans lyckats skapa ett säkert verk vi båda kan stå bakom.

Comments are closed.