Högtillförlitliga blandade kontaktdon

Harwin har utökat kontaktalternativen för sina högtillförlitliga (Hi-Rel) Gecko-MT-kontakter vilket tillkännagavs på Electronica i München. De nya varianterna har lagts till för att komplettera de befintliga varianterna symmetriska 2-ström/8-signal och 4-ström/8-signal.

Det finns 6 nya kontaktarrangemang som har 2 till 6 strömkontakter och 4 till 24 signalkontakter. Dessa har en icke-symmetrisk struktur med strömkontakterna placerade i ena änden och signalkontakterna i den andra. Strömkontakterna har en strömtålighet på 10 A och signalkontakterna är klassade för 2,8 A (max).

En mängd hårdvarufästen finns tillgängliga för varje kontaktlayout. Både han- och honkontakter kan levereras i antingen standard eller omvänt kön. Det finns alternativ för front- och bakpanelsmontering samt kortmonterade fästen som minskar eventuell belastning på lödfogar. Totalt har 72 extra Gecko-MT-kontaktvarianter tillkommit.

Som med alla Gecko-kontakter i Harwins HRi-produktutbud har dessa senaste varianter hög motståndskraft mot stötar och vibrationer, kompakt utförande och låg vikt. De hanterar ett driftstemperaturområde på -65 °C till +150 °C och klarar minst 1 000 parningscykler. Utvärderingsprover finns tillgängliga på begäran.

Comments are closed.