Modul för Bluetooth LE och Wi-Fi

Från u-blox kommer modulen NORA-W10 för Wi-Fi 4 och Bluetooth low energy 5.0. Modulen är bland annat avsedd för svåra industriella miljöer där tillförlitliga RF-prestanda är kritiska.

NORA-W10 är efterföljaren till NINA-W10. Den nya modulen klarar Wi-Fi 4 och Bluuetooth LE 5.0. Den har också förbättrade RF-prestanda, inbyggt flashminne med hög kapacitet och lägre energiförbrukning. Modulen är baserad på chipsetet Espressif ES32-S3 med en dubbelkärnig processor och AI-accelerering som klarar både tal- och ansiktsigenkänning. Modulen har en rad gränssnitt, till exempel USB, CAN och SDIO plus display- och kameragränssnitt.

WI-Fi-gränssnittet är enkelband 2.4 GHz Wi-Fi 4 (802.11b/g/n). Modulen är inte avsedd för tillämpningar som kräver de dyrare Wi-Fi 5 och Wi-Fi 6. Wi-Fi 4 bedöms vara den mest använda tekniken i IoT-sammanhang fram tills åtminstone 2025.

NORA-W10 kan samtidigt kommunicera över Wi-Fi och Bluetooth low energy 5.0, den senare i hastigheter upp till 2 Mbit/s. Modulen kan också förlänga räckvidden upp till fyra gånger med Bluetooth Long Range. Stöd för Bluetooth mesh ger ännu större möjlighet att förlänga systemräckvidden.

Modulens chipset är kompletterat med 8 Mbyte flashminne, 512 kbyte RAM och totalt 38 programmerbara GPIO. Den har avancerade säkerhetsfunktioner och system för säker bootning vilket gör det möjligt att använda modulen i säkerhetskritiska system.

Comments are closed.