5G, IoT och svensk innovationskraft på S.E.E.

Elektronikbranschens stora event, S.E.E. 2014 den 8 – 10 april, arrangeras av Branschorganisationen Svensk Elektronik, tillsammans med Stockholmsmässan och äger rum på Kistamässan. Under fyra kunskapsintensiva dagar kommer besökarna att få ta del av nyheter, innovationer och framgångsrika exempel från tre scener: Stora Scenen, Komponent/embedded och Produktion/test & mät. Sara Mazur, forskningschef på Ericsson, håller eventets Key Note-anförande.

Vad hindrar effektiviteten i företag? Var kan man hitta finansiering och kompetens till produktutveckling? Hur kan tryckt elektronik bidra till nya affärsmöjligheter? Hur kan Big Data och M2M komma att revolutionera vardagen på såväl arbetet som fritiden? Hur ska vi lyckas att få 50 miljarder enheter att prata med varandra? Och hur gör man egentligen för att konstruera en uppkopplad produkt? Det är några av många frågor som kommer att få svar under S.E.E. 2014.
På stora scenen kommer besökarna bland annat att kunna lyssna på ett Key Note-anförande av Ericssons forskningschef Sara Mazur, som kommer att berätta om Ericssons stora forskningssatsning inom nästa stora mobilteknologi: 5G. Hur sker utvecklingen av 5G för att möta de ökande kraven från nätverkssamhället, där allt fler enheter kopplas samman i en snabbt växande väv av människor, kunskap och information?
Ett annat Key Note-anförande på det närbesläktade temat ”Internet of Things”, IoT, kommer att hållas av Patrick Gilbert, efterfrågad IoT-expert.
Entreprenören Adam Dunkels kommer att konkretisera IoT-området, som för många fortfarande upplevs som en abstrakt företeelse, och beskriva hur en uppkopplad produkt ska konstrueras.
Magnus Jonson, som leder experimentella IoT-projekt på SICS, berättar om en innovation inom ”Internet of Sports” som ger nya möjligheter för träning och rörelseanalys och som nu testas av Svenska skidlandslaget.
I linje med årets tema på S.E.E. ”Innovationskraft i hela Sverige” kommer 3Ms svenske Country Manager Lars Näslund att berätta om företagets strategi att behålla mycket elektronikutveckling och produktion i Sverige och vilka vinster detta medför för 3M.
Per Carlsson, ansvarig chef för elektronikutvecklingen på ABB, kommer att beskriva företagets framtida krav på sina svenska leverantörer.
Maria Månsson, ordförande för Branschföreningen Svensk Elektronik presenterar forsknings- och innovationsagendan ”Smartare elektroniksystem för Sverige”. Detta är endast ett axplock ur programmet, vilket löpande uppdateras på www.see-event.se .

 

Comments are closed.