24 miljoner i anslag till Epishine

Det svenska solcellsbolaget Epishine har tilldelats ett anslag på cirka 24 miljoner kronor (€2.3M) från den Europeiska kommissionen inom det extremt konkurrensutsatta programmet Horizon 2020 för små och medelstora bolag.

Av 1765 inlämnade ansökningar valde Europeiska kommissionen endast att finansiera cirka tre procent i denna runda. Finansieringen kommer accelerera Epishines utveckling av nästa generations inomhussolceller.
Målet är att kunna erbjuda trådlös energi till lågströmsprodukter som idag drivs med batterier, exempelvis sensorer. Under projektets gång kommer Epishine utföra pilotprojekt med kunder inom tre områden; temperaturmätning i frysar, kontroll av inomhusklimat och inom säkerhetsbranschen. Redan idag fungerar Epishines moduler särskilt bra vid låga ljusintensiteter, ett område där många andra inomhussolceller fungerar sämre. Med denna EU-finansiering kan Epishine utveckla nästa generation solceller som är direkt anpassade till de behov de ser på marknaden.
– Det är väldigt bra att dessa finansieringsprogram finns på EU-nivå eftersom de bidrar starkt till att accelerera tiden till marknaden för innovationer som kan ha en väldigt positiv inverkan på samhället, säger Emma Woxlin, Marknadschef på Epishine.
Den framgångsrika ansökan har utvecklats tillsammans med Zaz Ventures, en specialiserad konsultbyrå med fokus på Horizon 2020-bidragsansökningar.

Comments are closed.