12 000 Södertäljeelever i unikt projekt

Över 12 000 elever från alla Södertäljes skolor kommer delta i ett unikt projekt för en hållbar framtid, med fokus på forskning, innovation, företagande och högre utbildning. Satsningen är ett initiativ från Södertälje Science Park i samarbete med AstraZeneca, Scania, KTH och Södertälje kommun.

Projektet inleds med en tre dagar lång kick-off 27–29 september och fortsätter med en lång rad aktiviteter som kulminerar i Södertälje Science Week i månadsskiftet januari-februari 2018.
– Tanken med projektet är att ge eleverna nya perspektiv på deras egen och Södertäljes framtid, säger Eva Helén, utvecklingsstrateg, Södertälje Science Park. Genom företagen får de konkreta exempel på vad hållbarhet, innovation och forskning innebär i praktiken. Intresset från skolorna är fantastiskt.
– Forskning och utbildning är en framtidsfråga för Södertälje, men också för svensk exportindustri, säger Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun. Att på olika sätt uppmuntra våra barn och unga till naturvetenskapliga utbildningar är därför en viktig uppgift där vi behöver samarbeta mellan näringsliv, akademi och det offentliga. Detta är ett exempel på hur vi bygger framtidens Södertälje.
Under kick-off-dagarna arrangeras workshops, seminarier och möten med forskare, universitetslärare och företag inom vitt skilda områden som exempelvis förarlösa fordon, digitalisering och framtidens städer. Programmet innehåller ett femtiotal aktiviteter som tagits fram av ett tjugotal arrangörer.

Comments are closed.