Annons

Världens tystaste 3D-skrivare

Från svenska ZYYX Labs AB kommer ZYYX Pro II 3D-skrivaren för kompositmaterial. Skrivaren har låg ljudnivå i kombination med egenutvecklade filter av renrumsklass och kan användas för att ta fram funktionella prototyper i mekanikutvecklingsprojekt eller producera mindre serier av starka komponenter, jiggar eller fixturer.

Efter framgångarna med de tidigare skrivarmodellerna ZYYX, ZYYX+ och ZYYX Pro, lanserar ZYYX Labs AB nu den nya modellen ZYYX Pro II. ZYYX Pro II är en svenskutvecklad 3D-skrivare för professionellt bruk som är speciellt framtagen för att producera kompositdelar med extra hög hållfasthet och finish av kompositmaterial som kolfibernylonet ProCarbon eller glassfibernylonet ProGlass.

– Många av våra kunder har uttryckt ett behov av att på ett enklare sätt kunna framställa prototyper i sin kontorsmiljö utan att behöva bygga ett ljudisolerat skrivarrum med utsug, säger Tomas Bengtsson, VD för ZYYX Labs. Vi har designat centrala komponenter i ZYYX Pro II för att skrivaren ska vara så tyst som bara är möjligt och med vårt specialgjorda filter är frånluften helt doft- och partikelfri. Tillsammans med våra komposit­material kan mekanikkonstruktören snabbt och iterativt ta fram funktionella prototyper eller tillverka direkt användbara delar för en produktionslina som exempelvis jiggar och fixturer till ett rimligt pris.

ZYYX Pro II är baserad på den beprövade ZYYX Pro. För att ge upprepbara resultat har den funktioner som automatisk injustering av byggplattan (Auto Levelling), materialövervakning, uppvärmd kammare, materialskyddssystemet proTect och nu även en förbättrad mekanik, MagFlex fjädersstålbyggplatta för enklare urtagning av utskrifter, dubbelsidig extruder samt fjärrstyrning över nätverk.

ZYYX Pro II har skrivhuvudet SwiftTool24, som liksom tidigare är tillverkat i härdat stål men nu även är isolerat med silikonhuva för att göra det mer robust. SwiftTool24 finns i flera olika storlekar och byts på mindre än en minut, vilket minimerar driftsstoppen. Skrivaren är även förberedd för kommande högtemperaturvarianter av SwiftTool24 för att kunna skriva ut i exempelvis PEEK och PEKK.

Comments are closed.