Annons

Tracealyzer v3.3 har stöd för Amazon FreeRTOS

Debugverktyget Tracealyzer från Percepio har redan från version 3.3 stöd för Amazon FreeRTOS, det nya operativsystemet från Amazon Web Services. Amazon Web Services och Percepio har samarbetet för att redan från starten ha fullt debugstöd.

Amazon FreeRTOS är baserad på FreeRTOS-kärnan och precis som föregångaren är operativsystemet fritt att ladda ner och använda.
Tracealyzer har varit ett viktigt analysverktyg för utvecklare av FreeRTOS-applikationer sedan 2012. Stödet för Amazon FreeRTOS och samarbetet med Amazon Web Services gör att Percipios visualisering i realtid blir tillgänglig också för en ny grupp IoT-utvecklare.
– Percepios visualiseringsverktyg är ett kraftfullt verktyg för embeddedutvecklaren, säger Barry Russell, ansvarig för Worldwide Business Development hos Amazon Web Services. Verktyget visar på ett mycket bra sätt hur applikationen exekverar och det är mycket viktig information för IoT-utvecklare som snabbt måste komma ut på marknaden med sin produkt.
Också den grundläggande FreeRTOS-produkten, utan tilläggen från Amazon, finns fortfarande tillgänglig från Amazon. En ny version, version 10 lanserades så sent som härom dagen. Amazon har ändrat den öppna källkodslicensen från den tidigare modifierade GPL-licensen, till en MIT-licens som anses vara lättare att hantera för företagskunder.

Comments are closed.