Annons

S.E.E. blir Elektronik Stockholm

Easyfairs och Svensk Elektronik lanserar mötesplatsen Elektronik i Stockholm den 6 – 7 april 2022 på Kistamässan. Det innebär i praktiken slutet för S.E.E. och början på något nytt för Svensk Elektronik.

Efter att S.E.E. ställdes in och mässorganisatören Bra Mässor gick i konkurs har diskussionerna om elektronikmässornas framtid i Stockholm varit livliga. Till slut var det Göteborgsföretaget Easyfairs som drog det längsta strået.

Lustigt nog var det Svensk Elektroniks beslut att starta S.E.E. och enbart köra elektronikmässor i Stockholm som blev starten för Easyfairs elektronikmässor. Beslutet öppnade för en elektronikmässa i Göteborg och Easyfairs har sedan 2011 visat att de kan organisera lyckade elektronikmässor. Något som naturligtvis var en viktig faktor när coronapandemin välte hela mässlandskapet över ända.

Våren 2022 slår alltså Elektronikmässan upp dörrarna i Kista. Mässan hålls i samarbete med branschföreningen Svensk Elektronik och planeringen är i full gång.

– Elektronikmässan i samarbete med Svensk Elektronik kommer att bjuda på två fullspäckade dagar tillägnade hela elektronikbranschen, säger Helena Crivei projektledare för Elektronikmässan. Branschen längtar efter att träffas och det finns ett uppdämt behov efter att ses och göra affärer. Vi är övertygade om att samarbetet med Svensk Elektronik med sitt djupa kunnande och starka förankring i branschen tillsammans med en strategisk placering i Kista kommer ge fantastiska förutsättningar för ett lyckat genomförande våren 2022.

Elektronikmässan arrangeras parallellt med Advanced Engineering – Sveriges enda mötesplats som fokuserar på produktutveckling och sourcing för den tillverkande industrin. Eftersom elektronik spelar en alltmer betydande roll i produktutveckling ger det tydliga synergieffekter att genomföra mässorna parallellt.

– Vår ambition är att vi skall bli rikstäckande för att bredda och samla hela branschen. Easyfairs är en stark partner och det känns helt rätt att lansera mötesplatsen i Kista som är en strategisk plats för branschen, säger Peter Björkholm, Tf. VD Svensk Elektronik.

På mötesplatsen lanseras uppdateringar kring allt från elektronikproduktion, komponenter och material till embedded technology, IoT och cybersäkerhet. Här förenas kunder och leverantörer från hela elektronikbranschen i en inspirerande miljö präglad av framåtanda och innovationer i framkant.

Redan i september i år arrangerar Easyfairs Elektronikmässan i Göteborg, men den ingår inte i samarbetet med Svensk Elektronik. Däremot är det väl knappast någon vild gissning att också mässan i Göteborg i framtiden hålls i samarbete med Svensk Elektronik.

Leave a Reply