Annons

RTVE väljer Net Insight

RTVE (Radio Televisión Española), det statsägda radio och tv-bolaget i Spanien har valt Net Insights Nimbra-plattform för ett nytt rikstäckande IP-medianät.

Det spanska radio- och tv-bolagets nya högkapacitetsnät förbinder alla RTVE:s platser för kontribution och distribution av både radio och TV.
– Nätet är en mycket viktig del i vår strategi för kostnadseffektivitet, säger Adolfo Muñoz Berrón, Director of Broadcast and networks från RTVE. Nimbra-nätet är flexibelt och ger alltid felfri överföring (QoS) i kombination med tillförlitlighet och mycket låga total- och driftskostnader. Vi kan nu använda moderna IP-baserade arbetsflöden och alla resurser dynamiskt och mer effektivt, oavsett var i landet dessa resurser finns.
En av två nyckelkomponenter i det nya nätet är Net Insights nya terabit-plattform, Nimbra 1060, som transporterar stora mängder IP-baserat mediainnehåll med garanterad kvalitet oavsett avstånd. Den andra nyckelkomponenten är Net Insights nya koncept för virtualiserad mediabearbetning. Det senare innebär att programvara för kodning, avkodning-, övervakning- och mediatransport aktiveras dynamiskt och vid behov. Detta bidrar till lösningens flexibilitet, smidighet och gör det möjligt att ytterligare sänka kostnaderna.
Ordern vanns tillsammans med Net Insights lokala partner MoMe och leverans sker under det tredje kvartalet 2019.

Comments are closed.