Annons

Ny Intesis-gateway mellan PROFINET och BACnet

HMS Networks lanserar nu en ny Intesis-gateway för kommunikation mellan PROFINET PLC:er på fabriksgolvet och Building Managementsystem med BACnet IP/MSTP. Med detta möjliggörs dataintegration, övervakning och kontroll mellan fabriksgolvet och byggnadssystem.

I fabriker är det viktigt att förhållanden som temperatur, luftfuktighet och luftkvalitet kontrolleras och övervakas automatiskt för att säkerställa optimala förhållanden för tillverkning och personal. Genom att säkerställa effektiv kontroll av anläggningar som VVS och belysningssystem kan fabriksägare spara mycket energi och hantera nödsituationer på ett säkert sätt.

Men när systemintegratörer planerar för kommunikation mellan fabrik- och byggnadssystem står de vanligtvis inför en heterogen och utmanande kommunikationssituation. BACnet är ett vanligt protokoll som används i byggnader, och PROFINET är ett av de mest använda fabriksnätverken för att kontrollera produktionsprocesser.

Den nya Intesis PROFINET – BACnet IP/MSTP-gatewayen från HMS Networks ger dubbelriktad kommunikation mellan PROFINET PLC:er och BACnetkontrollenheter. Gatewayen är kapabel att koppla hela 1200 datapunkter med BACnet IP/MSTP-server/slav på ena sidan och PROFINET I/O-enhet på den andra, med oberoende Ethernet-portar. Den är BTLcertifierad för BACnet och UL-märkt. Tack vare sin strategiska placering mellan fabriken och byggnadssystemen kan gatewayen användas för tillämpningar som energimätning av enheter och maskiner i fabriken från det BACnet-baserade BMS-systemet, VVS-övervakning och styrning från en PROFINET PLC, liksom enkel larmdefinition och hantering.

Med konfigurationsverktyget Intesis MAPS blir konfigurationsprocessen enkel på båda sidor av gatewayen. MAPS hjälper dessutom integratörer i deras projekt genom att tillhandahålla EDE-filer för BACnet-integrationen, såväl som GSD-filer och TIA-portal TAG-filer för snabb konfiguration av alla uppkopplade PROFINET PLCer.

Leave a Reply