Annons

IAR-stöd för 64-bitars ARM-processorer

IAR Embedded Workbench för Arm stödjer nu 64-bitars processorer baserade på Arm Cortex-A35, Cortex-A53 and Cortex-A55.

64-bitars processorer används allt mer inom inbyggda system som en följd av utvecklingen mot mer komplexa applikationer med höga krav på prestanda, som till exempel mer avancerade uppkopplade produkter som kräver grafiklösningar, röstkontroll eller smarta sensorer.

– Sen vår början i 8-bitarsvärlden har vi följt våra kunder på deras resa till 32-bitarsapplikationer, och nu följer vi dem till 64-bitarsvärlden, säger Stefan Skarin, VD IAR Systems. För tio år sedan var 32-bitars Arm det nya i branschen och stod då för ungefär 5 procent av vår omsättning. Utvecklingen har varit fantastisk, och står nu för 95 procent av vår omsättning.

– En del av våra kunder börjar nu växa ur den teknologin in i nästa skede, och vi är där för att hjälpa dem ta det steget. Vi jobbar redan med kunder som är tidiga på 64-bitar för att stötta dem i en smidig övergång till den nya teknologin de behöver för att bygga nästa generations smarta produkter. Genom att utvidga vårt erbjudande bygger vi en plattform för framtiden och möjliggör för våra kunder att förbereda sig för sin nästa innovativa produkt.

Den nya version av IAR Embedded Workbench för Arm stödjer ett antal olika 64-bitars processorer, som till exempel NXP i.MX 8 serien, som inkluderar produkterna i.MX 8M, i,MX 8M Mini och i.MX 8M Nano.

– Stödet för 64 bitar i IAR Embedded Workbench för Arm är mycket bra nyheter för utvecklare som vill implementera realtidsapplicationer på processorer med höga prestanda, säger Robert Thompson, Director of i.MX Ecosystem, NXP Semiconductors. IAR Systems och NXPs långa historia av samarbete inom lösningar för inbyggda system gör vår kombinerade teknologi till en kraftfull utvecklingsplattform för 64-bitars applikationer.

Leave a Reply