Annons

Future Defence Leaders besökte GKN Aerospace

I fredags gästades GKN Aerospace av Allmänna Försvarsföreningens program Future Defence Leaders. Programmet vänder sig till framtidens ledare inom politik, näringsliv och opinionsbildning och syftar till att ge deltagarna en djupare förståelse för verkligheten som försvaret och försvarsindustrin verkar i.


Deltagarna i FDL 2021 framför en RM8-motor som suttit i ett Viggenflygplan. Bilden är tagen i GKN:s flygmotormuséum

Efter ett intressant besök på Skaraborgs flygflottilj F7 där deltagarna fick se olika delar av flygvapnets verksamhet fick de under fredagseftermiddagen en introduktion till GKN Aerospace i Trollhättan och en rundvandring i företagets flygmotorverkstäder och motorprovriggar. GKN Aerospace ansvarar för att det varje dag och för varje flygpass finns tillgängliga och säkra flygmotorer i de Gripenflygplan som används.

– För oss är det viktigt att beslutsfattare och opinionsbildare i olika delar av samhället förstår vilken viktig roll vi i industrin har för att Försvarsmakten ska kunna genomföra sin verksamhet och nå sina mål, säger Robert Hell, ansvarig för samhällskontakter vid GKN Aerospace. Därför är vi mycket glada för att FDL-programmet tar sig tid att besöka oss.

Comments are closed.