Annons

Effektivare videostabilisering

Svenska Imint lanserar nu generation fyra av sin Vidhance Video Stabilization. Den nya versionen kan förutse fotografens rörelser och är betydligt bättre på att ta bort videoartefakter när det slutliga resultatet skall genereras.

Den nya programvaran har en helt omkonstruerad stabiliseringsmotor som nu har testats av flera ledande mobiltelefontillverkare och visat sig fungera mycket bra.

– Det här är vad vi gör, säger Andreas Lifvendahl, CEO för Imint. Ingen slår oss när det gäller videostabilisering. Den nya versionen bygger på flera år av förbättringar och tar sedan ytterligare ett stort steg framåt. Vi hade nått gränsen för vad vi kunde göra med iterativa förbättringar och gjorde nu en helt ny ansats som är ljusår före det som konkurrenterna har.

Den nya Vidhance Video Stabilization Generation 4 har konstruerats för att på ett intelligent sätt ta bort oönskade rörelser samtidigt som de önskade rörelserna finns kvar. Inte alla skakningar och panoreringar är ju dåliga och den nya programvaran kan känna av skillnaden. Resultatet är video med en professionell känsla också när fotografen rör sig snabbt.

Den nya programvaran har också ett nytt och minnessparande sätt att förutse vad som skall hända samtidigt som programmet är optimerat för att spara energi. Bildstabiliseringen ger ingen märkbar inverkan på kamerans batteritid.

Imint har samarbete med en rad tillverkare av smarta mobiltelefoner.

Comments are closed.