Brinja är Årets Elektronikföretag i Västsverige

EIG, Elektronikindustriföreningen i Göteborg har utnämnt säkerhetsföretaget Brinja till “Årets Elektronikföretag i Västsverige 2020”.


I bild från vänster: Xavier Leon (VD Brinja), Robert Rehammar (medgrundare, Brinja), Axel Sjögren Holtz (CTO Brinja) och Flemming Vejlö (Styrelseordförande EIG)

Priserna “Årets Elektronikföretag i Västsverige” och “Årets unga Elektronikföretag i Västsverige” delas årligen ut av branschorganisationen Elektronikföreningen i Göteborg. Tidigare vinnare inkluderar bland annat den västsvenska framgångssagan Bluetest och det innovativa medtechföretaget Mevia.

EIG:s motivation för årets pris är:

“Brinja löser ett stort problem i en konservativ bransch som snabbt kan öka personalsäkerheten i den olycksdrabbade byggbranschen”

Brinja har byggt ett innovativt, uppkopplat system som möjliggör snabba och säkra evakueringar av byggarbetsplatser i nödsituationer. Systemet utnyttjar sensorer som mäter och analyserar nivåer av damm, buller och andra arbetsmiljörisker i realtid. Brinjas system ger säkrare arbetsplatser, effektiviserar byggprocessen och minskar kostnaderna.

Brinjas produkt och ekosystem består av:

1. Ett patentsökt och uppkopplat utrymningssystem med innovativa lösningar för att garanterat nå ut till all personal på arbetsplatsen.

2. En intelligent nod, kapabel att mäta ett stort antal miljöparametrar som buller, damm och temperatur.

3. Digitala verktyg och gränssnitt som automatiserar miljörapportering, varnar för potentiella arbetsmiljöproblem och förmedlar säkerhetskritisk information till personalen.

Brinja vann 2019 års Swedish Embedded Award, IoT category.

Comments are closed.