Annons

Årets Primuspris till Brogren Industries

Brogren Industries, mottog idag Primuspriset 2020. Priset är ett unikt föremål som tillverkats i pulverbaserad additiv tillverkning av forskningsingenjören Jonas Olsson, Högskolan Väst.

En av Högskolan Västs forskningspartner, Brogren Industries, tog idag emot Primuspriset 2020 under den livesända Primusdagen. Det var första gången som Primuspriset delades ut och det var samtidigt premiär för forskningskonferensen Primusdagen.

– Brogren Industries är ett SME-företag som imponerar med sitt breda engagemang i flera av Primus forskningsprojekt, säger Lennart Malmsköld, programchef för forskningsmiljön Primus.

Under dagens livesända forskningskonferens Primusdagen presenterades pågående forskning och några av forskningsmiljöns samverkanspartner. Som avslutning på dagen delades det nyinrättade Primuspriset ut till Brogren Industries.

– Stort tack för priset, vi är stolta över att få det allra första Primuspriset, kommenterade Fredrik Olofsson, som tog emot Primuspriset och gav en kort presentation av Brogren Industries.

Brogren Industries startade 1965 i Älvängen och har gått från att vara en traditionell mekanisk verkstad till att bli ett högteknologiskt företag med kunder inom bland annat flygindustrin.

– Våra kunders resa mot additiv tillverkning går snabbt framåt och för att vi ska kunna vara med i den utvecklingen har vi satsat på att driva och delta i ett flertal FoU-projekt, både tillsammans med våra kunder och med lärosäten som Högskolan Väst.

– Vi verkar också för forskningen ska komma närmare fler små och medelstora företag eftersom de är väldigt viktiga för industrinationen Sverige.

Primuspriset är ett unikt föremål i rostfritt stål tillverkat i pulverbaserad additiv tillverkning i labbet på Produktionstekniskt centrum (PTC) i Trollhättan. Det är ett exempel på en av flera tillverkningsprocesser som Primus forskare arbetar med.

Primuspriset har formgivits och tillverkats av forskningsingenjören Jonas Olsson på Högskolan Väst.

Comments are closed.