Annons

Android-version av fordonsdator

JLT Mobile Computers lanserar en Android 10-baserad version av fordonsdatorn JLT6012. Datorn är certifierad för Google Mobile Services (GMS) och ger tillgång till det breda utbudet appar och verktyg redan utvecklade för Android.

– Android är världens vanligaste operativsystem för konsumentprodukter som smartphones och surfplattor, och miljarder människor använder dess gränssnitt dagligen, säger Per Holmberg, VD för JLT Mobile Computers. Många av kunderna på våra marknader ser stora fördelar med Android i sina verksamheter, men då ruggningsgraden tidigare inte varit lika hög som på Windowsbaserade produkter har de insett att enheterna inte håller för det hårda slitaget. Det är där vår JLT6012A-dator med Android 10 kommer in i bilden. Den är konstruerad specifikt för att användas i dessa tuffa miljöer och är byggd på samma grundkonstruktion som vår beprövade JLT6012-dator med Windows operativsystem.

Målsegmenten för JLT6012A-datorn är bland annat lagerverksamhet, tillverkningsindustri, transport, livsmedelsproduktion, detaljhandel och grossistverksamhet, tredjepartslogistik och hamnar. Datorn är utrustad med ett flertal funktioner och egenskaper som krävs i dessa sammanhang, till exempel tillförlitlig uppkoppling till trådlösa nätverk, autodimming som anpassar ljusstyrkan på skärmen efter omgivningen, programmerbara funktionsknappar för snabbaccess till repetitiva uppgifter samt en integrerad och galvaniskt isolerad spänningsomvandlare med ett brett spänningsområde som gör installationen enkel i fordon med förbränningsmotor såväl som eldrivna fordon.

JLT6012A-datorn kommer med en praktiskt taget okrossbar pekskärm vilket eliminerar en av de vanligaste orsakerna till att en industridator går sönder. Med JLT:s PowerTouch-teknologi kan skärmen användas med handskar och i våta miljöer. För att datorn inte ska behöva tas ur drift är den konstruerad så att flera utsatta komponenter kan servas direkt på plats och mjukvaran kan uppdateras på distans.

JLT6012A-datorns operativsystem är Android 10 och den är fullt GMS-certifierad. Det gör den till ett säkert alternativ med regelbundna säkerhetsuppdateringar, support för de flesta populära Mobile Device Management-lösningar (MDM), Android Enterprise API:er för integration med enterprise mobility management, åtkomst till produktivitetsförbättrande appar från Google, Over-The-Air (OTA) software updates (distansuppdatering) samt enkel konfigurering av Android för en god säkerhet vid användning i industrimiljö.

Android stöder en rad sensorteknologier (accelerometer, gyro, anpassad bakgrundsbelysning, temperatur m.m.) vilket möjliggör navigering med sensorstöd, samt integration av sensorer i kundanpassade mjukvaror och verktyg. JLT Mobile Computers håller på att utveckla sådana applikationer för JLT6012-plattformen.

Ett begränsat antal serieproducerade enheter finns tillgängliga för kunder redan idag och storskalig produktion beräknas vara igång under sista kvartalet 2021.

Comments are closed.