Affärsutvecklare för testbana

Michael Almenäs blir RTNs huvudansvarige för att slutföra förverkligandet för bygget av Testbanan Jörn-Arvidsjaur.

– Testbanan blir en testanläggning för hela järnvägsbranschen; tåg, lok, komponenter, kraftöverföring, signalsystem, infrastruktur samt forskning och utveckling inom järnväg med kunder från hela Europa, säger Michael Almenäs.
Han var senast försäljningsdirektör hos Bombardier och före det vd för DB Regio Sverige, vd Botniatåg, tågdirektör Arriva, regionchef DB Regio AG, en av grundarna till Abellio GmbH och med ett omfattande nätverk i den europeiska järnvägsbranschen.
Med Testbanan kan äntligen köparna av tåg kräva och säkra att tågen verkligen genomgår omfattande tester i det klimat och de förhållanden de ska användas i under minst 30 år innan de sätts i trafik.
Inte minst den gångna vinterns stora problem i tågtrafiken visar på behovet av vinterdugliga och robusta tåg och järnvägsinfrastruktur.
Inför byggandet av ny höghastighetsinfrastruktur i Sverige och nytt signalsystem ERTMS behöver Sverige en testanläggning där tekniska lösningar för tåg, signalsystem och infrastruktur kan testas utförligt för att minska störningar i trafiken vid den framtida starten av trafik.
RTN Rail Test Nordic AB är ett företag som efter några år som projektorganisation med offentligt regionalt stöd, där RTN idag stöder Skanska och tillsammans med starka regionala partner, arbetar på förverkligandet av Testbanan.

Comments are closed.