Annons

Transmode uppgraderar Fiberails 100G-nät

Malaysiska Fiberail, en regional bandbreddsgrossist, har uppgraderat sitt paketbaserade optiska stamnät till att klara 100G för att kunna tillhandahålla högkapacitetslänkar i Malaysia.

Fiberails nya optiska nät för 100G är ett internationellt nät som erbjuder traditionella och alternativa operatörer olika slag av högkapacitetslänkar i Malaysia. Transmodes lösning innebär en avsevärd utökning av företagets kapacitet och tjänsteutbud, särskilt i norra Malaysia.
Lösningen som används av Fiberail baserar sig på Transmodes nyligen annonserade EMXP 220 IIe, en paketbaserad optisk switch. EMXP 220 IIe har både 10G- och 100G-portar och en central 220G-switch som medger "wire-speed switching". Fiberail använder idag EMXP 220 för ett 10G-nät och kan i framtiden mycket enkelt uppgradera detta till 100G med hjälp av 100G CFP pluggbar optik. Genom att kombinera det bästa av optisk transport med Ethernet kan Fiberail erbjuda både MEF Carrier Ethernet 2.0 tjänster och MPLS-TP eller OTN transporttjänster med hög tjänstekvalitet och god skalbarhet.
Fiberail behövde öka kapaciteten i sitt fibernät och på ett kostnadseffektivt sätt göra hanteringen av transporttjänsterna till sina kunder mer flexibel. Det nya 100G-klara nätet ger inte bara Fiberail den flexibilitet och skalbarhet som behövs för att tillhandahålla olika slag av höghastighetstjänster, det har också den robusthet och redundans som behövs för att hantera och skydda dessa tjänster. Med det här nätet kan Fiberail möta kraven från många olika typer av kunder på ett effektivt sätt, nu och i framtiden.
En av fördelarna med det nya nätet är att det stöder Ethernet Ring Protection Version 2 (ERPv2), vilket innebär ett mycket robust och skalbart Ethernet. Vidare stöder det transporttjänster på både OSI lager 1 och lager 2. Ytterligare en unik egenskap är att nätet medger "end-to-end"-uppsättning av Ethernet-förbindelser över Transmodes utrustning och andra leverantörers optiska lager-1-utrustning via så kallade "alien wavelenghts" till andra delar av Fiberail's nät.
Det nya nätet har levererats från Transmode till Fiberail av den lokala partnern Nera Networks, en regional systemintegratör. Bland Nera's kunder finns Malaysias banker, energibolag och teleoperatörer. Nera har specialiserat sig på transmissionsnät, satellitkommunikation och nätinfrastruktur.

Comments are closed.