Toshiba lanserar 19 nm NAND-flash

Toshiba Electronics Europe meddelar att de nu lanserar ett NAND-flash-minne tillverkad i en 19 nm processteknik. Världens mest kompakta, enligt företaget.

Företagets nya teknik har redan tillämpats på ”2-bitar per cell” 64-gigabit chip som Toshiba uppger vara världens minsta, med den högsta tätheten, på ett enda chip (8 gigabyte). Toshiba kommer också att lägga till ”3-bitar per cell”-produkter, tillverkade med 19 nm processteknik till sitt produktutbud. När framgår dock inte av ett pressmeddelande.

Prover av ”två bitar per cell” 64 Gb-chip kommer att finnas tillgängliga från slutet av denna månad och med en massproduktion planerad till tredje kvartalet (juli-september 2011).

Tillämpning av 19 nm-generationens processteknik kommer att krympa chipstorleken så att Toshiba kan samla sexton 64 Gbit NAND-flashminnen i en inkapsling och leverera 128 GB-enheter för tillämpningar inom smarttelefoner och Tablet PCs. Produkterna ska också vara utrustade med Toggle DDR 2.0, vilket förbättrar dataöverföringshastigheten.

Comments are closed.