Tobii ska representera Sverige i innovationstävling

Tobii Technology, med välrenommerad verksamhet inom eyetracking och blickstyrning, har utsetts att representera Sverige i European Business Award 2012/2013 i kategorin för innovationer.

European Business Awards har offentliggjort att Tobii Technology nominerats till nationell finalist och därmed representerar Sverige i 2012/13-års upplaga av utmärkelsen. European Business Awards har identifierat några av Europas främsta företag baserat på deras förmåga att påvisa de tre egenskaper som utgör kärnan i utmärkelsen: innovation, enastående resultat och hållbarhet. Tobii är en av 15 nationella finalister som går vidare och är nominerad i kategorin för innovation.

– Tobii har sedan starten för 10 år sedan varit ledande inom eyetracking och det är hedrande att uppmärksammas för detta och pekas ut som en av Sveriges mest dynamiska företag. Vi ser fram emot att leverera nya innovationer som bidrar till utveckling av olika branscher och förbättrar för användare runtom i världen, säger Henrik Eskilsson, vd för Tobii Technology.

European Business Awards verkar för att synliggöra företag som levererar nya innovationer, är kommersiellt framgångsrika samt agerar ansvarsfullt och påverkar sin omgivning positivt. I 2011-års upplaga presenterades företag med en sammanlagd omsättning på 1 biljon euro. Dessa företag anställde över 2,7 miljoner personer över hela kontinenten.

– Kvaliteten på nomineringarna har legat på en mycket hög nivå de senaste sex åren och de kommer från företag som brinner för sin verksamhet. Det är dock få som får chansen att bära fanan för sitt land och tävla om att bli utnämnt till ett av Europas ledande företag. Att utses till finalist är verkligen en exceptionell utmärkelse och vi ser fram emot att se Tobii Technology i nästa omgång av tävlingen, säger Adrian Tripp, CEO för European Business Awards, i ett pressmeddelande.

Vinnarna i respektive kategori kommer att tillkännages i april 2013.

Comments are closed.