Annons

Solcellstak ökar fem gånger

Midsummer ökar orderingången av sina tunna, lätta och flexibla solcellstak med 505 procent under det tredje kvartalet i år jämfört med samma period förra året.

Orderingången inom affärsområdet Solcellstak under det tredje kvartalet i år uppgick till 23,2 miljoner kronor, en ökning med 505 procent från samma period förra året, och en ökning med 72 procent enbart från kvartalet innan. Under hela 2021 t o m 30 september har Midsummer sålt solcellstak för drygt 46 miljoner kronor av främst modellerna SLIM, WAVE och BOLD.

– Efterfrågan är fortsatt mycket stor på våra svensktillverkade solcellstak och siffrorna för det tredje kvartalet överträffar våra förväntningar, säger Sven Lindström, VD, Midsummer. Alltmer medvetna konsumenter väljer tak som inte bara är vackra utan även har låga klimatavtryck och där är vi oslagbara – våra solcellstak har ett klimatavtryck som bara är en tiondel av traditionella solpaneler.

– Elpriserna är de högsta på länge och det är lönsamt att installera Midsummers solcellstak. För vår populära modell SLIM är kötiden för installation nu över ett år. Det är förstås inte idealiskt men kunderna accepterar denna väntetid eftersom de vill ha just våra tak. Vi arbetar hårt för att kunna leverera så snabbt som möjligt och har stärkt vår installationsorganisation i det syftet.

Förutom solpaneler utvecklar och marknadsför Midsummer även produktionsutrustning för solceller. DUO är det mest spridda produktionssystemet för böjbara CIGS-solceller i världen.

Leave a Reply