Ritare för högupplösande displayer

Mycronic AB har fått en order på en Prexision-80 (P-80) från en kund i Asien. P-80 är avsedd för ritning av masker till högupplösande, avancerade bildskärmar.

Maskritaren P-80, som lanserades tidigare i år, är en vidareutveckling av Prexision-plattformen. Tack vare flera nya tekniska lösningar ger den högre prestanda och ökad produktivitet. Maskinen är utvecklad för kostnadseffektiv tillverkning av de mest avancerade fotomaskerna. P-80 ersätter P-8 som den mest avancerade maskritaren.
– Både fotomasktillverkarna och bildskärmstillverkarna möter allt fler utmaningar vid tillverkning av de mest avancerade produkterna. Vi ser bland annat en fortsatt trend mot skärmar med allt högre upplösning, vilket ställer högre krav på fotomaskerna. Vi har utvecklat en ny maskritare som möter dessa krav och som nu lett till en order, säger Magnus Råberg, affärsområdeschef för Mönsterritare på Mycronic AB. Förbättringarna med P-80 jämfört med dess föregångare ger ett högre produktions-utbyte för fotomasktillverkarna, liksom för bildskärmstillverkarna, genom en signifikant förbättring av ritkvalitet och därigenom en högre precision i produktionsplaneringen.

Comments are closed.