Ny version av Arduino Uno WiFi för IoT-projekt

RS Components börjar nu sälja ett nytt Arduino-kort som levereras med funktioner för trådlöst WiFi-nätverk och mer processorkraft än tidigare, tack vare integrering av en ny 8-bitars mikroprocessor från Microchip.

Denna andra version – Rev2 – av det mycket populära Arduino Uno WiFi-kortet fungerar på samma sätt som Arduino Uno Rev3, men levereras dessutom med inbyggt WiFi, vilket möjliggör enkel anslutning till internet, samt en inbyggd tröghetsmätargivare som tillägg. Kortet, med Unos formfaktor på 68,6 x 53,4 mm, bygger på den nya ATmega4809 8-bitars processorn från Microchip, som i sin tur har kapacitet för 6 KB SRAM och 256 bytes EEPROM.
Kortets inbyggda SoC-modul för trådlös kommunikation levereras med en integrerad TCP/IP-protokollstack för åtkomst till WiFi-nätverk och kan även fungera som åtkomstpunkt för internet. Modulen ger också användarsäkerhet, eftersom WiFi-anslutningen skyddas av en ny ECC608-accelerator med kryptochip.
Uno-kortet har 14 digitala I/O-stift – där sex kan användas som PWM-utgångar – och sex analoga ingångar. Bland övriga funktioner finns en keramisk resonansenhet på 16 MHz, USB-anslutning, en ICSP-kretskortskontakt, effektuttag och återställningsknapp. En mycket användbar funktion i Uno är stöd för OTA-programmering (Over-The-Air), som möjliggör överföring av Arduino-ritningar eller Wi-Fi-firmware.
Tack vare den inbyggda tekniken kan användarna komma igång snabbt genom att ansluta kortet till en dator med en USB-kabel. Kortet kan också drivas med AC-DC-adapter eller batteri.

Comments are closed.