Ny programvara för Signal Hounds mätmoduler

Signal Hound, som var tidigt med att lansera USB-anslutna och USB-spänningsmatade spektrumanalysatorer, har gjort en betydande programvaruuppgradering. Den kallas Spike och kan användas av företagets alla spektrumanalysatorer i SA-serien samt i TG SA-seriens trackinggeneratorer, av äldre eller dagens modeller.

Alla moduler kommer att kunna arbeta under samma grafiska miljö som spektrumanalysatorn Signal Hound BB60C, den som vi  ser på bilden ovan.
Signal Hound SA44B och SA124B är USB-matade Software Defined Radio (SDR) som optimerats för att användas som spektrumanalysatorer.
 SA44B täcker 1 Hz till 4,4 GHz och SA124B fungerar från 100 kHz till 12,4 GHz. Signal Hound TG44A och TG124A är trackinggeneratorer som arbetar med spektrumanalysatorer i SA-serien. Både SA-seriens och TG-seriens instrument är kompakta och  enkla att använda för felsökning i fält. De kan också användas i elektroniklabbet och av teknologer och radioamatörer.
Den nya mjukvaran Spike låter SA-instrumenten fungera som realtids spektrumanalysatorer för 250 kHz svep, eller mindre.
En annan förbättring innebär att svephastigheterna är upp till åtta gånger snabbare för frekvensspann mellan 500 kHz och 2 MHz. Färggrafiken för SA inkluderar nu även efterlysning (”persistance”) 2D-vattenfallsvisning.
TG-enheterna har också nytta Spike. Problem kring långtidsstabilitet är nu lösta. Trackinggeneratorerna  kan nu även spara tusentals datafiler som sedan laddas in i tabellen för förluster i överföringen för att normalisera precisionsmätningar på RF-kablar och/eller antenner.
En nyhet för både BB60C- och SA-enheter är förtriggning av nollspann (”zero span”) och kalibrerad strömning av I/O-data.
Utvecklare får möjlighet att anpassa Spike-programvaran genom att ändra, lägga till och ta bort funktioner, layouter och verktyg i SA och TG-enheter. En liberal programvarulicens tillåter utvecklare att dela ut den modifierade spektrumanalysatorkoden. Även om SA har hårdvarubegränsningar,  jämfört med BB60C, kan de nu ta del av den flexibiliteten och styrka som finns i mjukvaruplattformen för BB60C.
Programvaran kan hämtas gratis. Detta har möjliggjorts med stöd av användare av Signal Hound användare. Ladda ner mjukvara på: www.Signalhound.com/Spike.

 

Comments are closed.