Nätsamarbete vinner innovationspris

Transmode, en global leverantör av paketbaserade optiska nätlösningar, meddelar att företagets samarbete med Virgin Media Business om att bygga ett av de största mobila transportnäten baserade på synkrona Gigabit Ethernet tjänster (Sync-E) i Europa, har tilldelats Global Telecom Business Innovation Award.

Vid en ceremoni som hölls på Sheraton Park Lane Hotel i centrala London, delade Alan Burkitt-Gray, redaktör för Global Telecom Business Magazine, ut innovationspriset i kategorin mobilnät  till de två företagen .

Projektet startade i september 2011, då Virgin Media Business vann ett åttaårigt avtal värt över 100 miljoner GBP av Mobile Broadband Network Limited (MBNL) gällande en uppgradering av sitt fibernät för mobiloperatörerna Everything Everywhere och 3. Den innovativa implementeringen förser Virgin Media Business' kund MBNL, med en modern plattform för sina Sync-E baserade, Gigabit Ethernet tjänster för transport av datatrafik till och från basstationer.

I samband med prisutdelningen sade Alan Burkitt-Gray, Redaktör på Global Telecoms Business "Detta projekt stod ut från de övriga nominerade genom att det förändrar den brittiska marknaden för mobilt transportnät ("Mobile Backhaul"). Det gemensamma samarbetet har radikalt förändrat marknaden genom Virgin Media Business fokus på tjänsteinnovation och Transmodes fokus på innovativ teknologi. Detta projekt är ett exempel på innovation som vi vill hylla."

Virgin Media Business bygger 14 regionala aggregeringsnät för att ansluta tusentals basstationer över hela Storbritannien till Virgin Media Business rikstäckande fiberoptiska nät. Detta möjliggör 1 Gbit/s synkrona Ethernet-tjänster för att öka kapaciteten hos 3:soch Everything Everywhere:s backhaul- infrastruktur.

Virgin Media Business tilldelade det nationella åttaåriga utrustningskontraktet avseende Ethernet-baserade transportnät för mobiltrafik till Transmode. Valet av Transmodes optiska nätlösningar uppges skapa ett robust och kraftfullt nät som ger en mycket hög kundupplevelse för många mobiloperatörer som använder sig av Virgin Media Business infrastruktur.

Comments are closed.