Intel i7 på COM Express och Thin Mini-ITX

Från congatec kommer två nya kort baserade på Intels 14 nm Core i7-5650U-processor. Korten finns i två format och klarar sig under 15 W, trots höga processor- och grafikprestanda.

 

i7-5650U-processorn har integrerad grafikprocessor som bland annat klarar video i HD 4k-format. Det innebär att de mycket småkorten kan användas i grafikintensiva tillämpningar. Bägge korten har grafikanslutningar enligt HDMI 1.4, LVDS och embedded DisplayPort (eDP) och anslutning för upp till 16 Gbyte DDR3L-minne.
För kommunikation med nätverk och periferienheter har COM Express-kortet (conga-TC97) en Gbit Ethernet-anslutning och åtta USB-anslutningar, varav två USB 3.0 SuperSpeed. Det finns också fyra PCI Express 2.0-anslutningar och fyra SATA-portar med RAID-stöd.
Det tunna Mini-ITX-kortet (conga-IC97) är bara 25 mm högt. Kortet har fyra USB 3.0-portar (SuperSpeed) och två anslutningar för Gigabit Ethernet. Det har också fyra SATA-gränssnitt och en miniPCIe-anslutning. Kortet matas med en enda spänning mellan 12 och 24 V.

Comments are closed.