Imint visar bildstabilisering

På Mobile World Congress visar Uppsalaföretaget Imint AB sin senaste version av Vidhance Premium Video Stabilization för Android.

Det huvudsakliga numret är senaste versionen av Vidhance Premium Video Stabilization, ett effektivt mjukvarulager för direkt integration på Androidbaserade plattformar. När iPhone 6 släpptes i september 2014, med sin ”Cinematic Video Stabilization”, höjdes både nivån för och medvetenheten kring vikten av mjuka och högkvalitativa videoinspelningar. Imints egna tester har visat att Vidhance videostabilisering erbjuder bättre resultat för Androidenheter jämfört med iPhone 6s.
Den nya versionen av Vidhance Premium Video Stabilization består av finjusterade algoritmer för typiska användarfall. Vidhance kan använda en adaptiv mix av både sensorinformation (såsom gyrodata) och bildanalys för att avgöra enhetens sanna rörelse i alla sex frihetsgrader. Därutöver separerar Vidhance Premium Video Stabilization avsiktliga rörelser – som zoomningar och panoreringar – från oavsiktliga rörelser som skak och brus. Resultatet blir en videoinspelning som simulerar användandet av riggar och stativ.
Utöver Vidhance Premium Video Stabilization kommer Imint Vidhance också att presentera framtida tekniker på MWC, såsom den nyskapande funktionen Vidhance Live Autozoom, en intuitiv videofunktion för användare, baserad på en samling av flera avancerade bildalgoritmer. Funktionen löser det ökända problemet med att skapa intressanta videor med hjälp av filmtekniker som zoomningar och panoreringar. Att försöka använda digital zoom vid filminspelning med sin smartphone ger annars ofta ett resultat som är allt annat än perfekt.

Comments are closed.