Iftac ackrediterat av ETA

Hudiksvallsbaserade Iftac blev i augusti 2015 godkänd som ackrediterad fiberskola av Electronics Technicians Association, (ETA). Därmed är Iftac också ETAs första fiberskola i Europa. Nu kan de erbjuda ett 20-tal optotekniker per år en internationell certifiering som öppnar upp för nya jobb i andra länder.

– Som nybliven vd med uppdraget att utveckla bolaget internationellt känns det extra roligt att få börja med att fira en internationell certifiering, säger Karin Nygård Skalman, vd för Iftac från och med den 1 september, 2015.

Karin kommer närmast från Vinnova och har tidigare arbetat på bland annat Ericsson och Acreo. Hon var även processledare och en av grundarna till Fiber Optic Valley för över tio år sedan.

– Vi får ofta frågan om internationell certifiering när vi arbetar i länder som exempelvis Malta, och förutom att detta gör det enklare för oss att sälja in våra tjänster, ger det fiberskolan en helt ny status både nationellt och internationellt. Processen har tagit flera år med kartläggning av utrustning, lokaler med mera och nu kan vi börja skörda frukten av vårt arbete, säger Staffan Westberg, f.d. vd för Iftac.

Comments are closed.