Huawei och Samsung ska också testa LTE interoperabilitet

Idag meddelar Huawei att företaget, tillsammans med Samsung, ska genomföra vad som uppges vara världens första interoperabilitetstest av LTE, i november.

Ericsson har tidigare idag hävdat att dom just genomfört världens första interoperabilitetstest med lyckat resultat, tillsammans med Samsung.

De båda företagen ska genomföra provet på interoperabilitet (benämnt IOT) i november i Europa för att verifiera ”tydbarheten” (interpretability) mellan LTE nätverksinfrastruktur och terminaler.

Testet kommer att genomföras med Huawei’s LTE nätverk och LTE-modem tillverkade av Samsung i Europa. Liknande det som Ericsson uttryckte efter sitt och Samsungs genomförda test, skriver Huawei att aktiviteten kommer att innebära ett stort steg framåt i syftet att kommersialisera LTE och föra mobila bredbandstjänster ett stort steg närmare slutanvändaren.

Huawei meddelar även att de har över 3 000 LTE/SAE patent inom området, som bidrar till den totala standardiseringen av LTE och att de redan avslutat fler än 20 fälttester och försök tillsammans med världsledande operatörer såsom Vodafone, Telenor and China Mobile, enligt ett pressmeddelande. 

Comments are closed.