Högre bandbredd med ny AdvancedTCA-specifikation

Standardiseringsorganisationen PICMG har släppt en ny specifikation benämnd AdvancedTCA 3.1R2, med en fyrdubbling av systembandbredden i AdvancedTCA-system.

AdvancedTCA har blivit den mest använda öppna standarden på telekommarknaden och har blivit framgångsrik i en rad militära tillämpningar på grund av sin förmåga, utbyggbarhet och egenskaper för hög tillgänglighet, enligt PICMG.

Den ursprungliga AdvancedTCA specifikationen, först ratificerades 2003, används över hela världen och stöds av hundratals leverantörer. Med explosionen av video i trådbundna och trådlösa nätverk – som är en viktig drivkraft för denna teknik – spås den globala försäljningen av system som innehåller AdvancedTCA nå 1 miljard USD i år.

Den nya specifikationen ökar systemets bandbredd fyra gånger så att ett enda chassi kan hantera dataöverföringar på upp till 10 terabit per sekund för full mesh-design. Det motsvarar samtidig transport och omkoppling av två miljoner HD videokanaler.

– Det 40-gigabit stomgränssnitt som definieras i PICMG 3.1R2.0 är en naturlig utveckling för AdvancedTCA-plattformar Det garanterar bakåtkompatibilitet och interoperabilitet samt erbjuder en stor bandbreddsförbättring för nästa generations datahungriga applikationer, säger Doug Sandy, ordförande i PICMG 3.1R2.0-kommittén och CTO för Embedded Computing Bussiness Emerson Network Power, i ett pressmeddelande.

Den nya specifikationen finns i tryckt och elektroniskt format och kan köpas för 100 USD på http://www.picmg.org/v2internal/specorderformsec.htm .

Comments are closed.