Google ökar pressen på Microsoft

Google kommer att erbjuda sin mjukvara Apps for Work gratis till företag som har låsta avtal med andra leverantörer av så kallade kontorsprogram (ordbehandling, kalkylprogram m.m.), rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Normalt betalar företagen 5 dollar i månaden per användare för en basversion av Apps for Work eller 10 dollar per användare för att utnyttja mer avancerade funktioner, såsom obegränsad lagringskapacitet och e-postarkiv. Google kommer enligt Reuters att ge företag tillgång till sin svit Google Docs, Sheets, Drives med mera och Gmail, Calender, och Hangouts utan kostnad under resten av företagens avtalstid med en annan leverantör.

Google planerar också att betala konsulter för att hjälpa nya kunder som nappar på erbjudandet att utan kostnader ställa om. Även om Google inte nämner några andra leverantörer vid namn så handlar det förstås om Microsoft och IBM. Priset på Microsoft Office 365 Commercial varierar från 5 dollar per användare och månad till 12,50 dollar per användare och månad, beroende på val av funktioner.

Comments are closed.