Cadence köper Jasper Design Automation

Cadence köper Jasper Design Automation, ett de mest framstående EDA-företagen inom formell verfiering. Priset är 170 miljoner dollar och Cadence får på det här sättet en komplett verktygsuppsättning inom formell verifiering.

Konsolideringen inom EDA-industrin fortsätter och Cadence förstärker nu med ännu ett stort köp ett av de områden där man hittills varit relativt svaga.
Formell verifiering har kanske inte nått det genombrott som många väntade sig för ett par årtionden sedan. Då satsade en rad nya EDA-företag på att göra formell verifiering till standardteknologi för verifiering. Men tekniken används idag av många stora halvledarföretag och verifieringsverktygen från Jasper Design Automation har blivit något av en standard. Deras plattform, JasperGold, används för systemutveckling, halvledarutveckling och inte minst IP-utveckling.
– Vi inser att verktygen från Jasper är teknologiledande inom formell analys, säger Charlie Huang, ansvarig för System & Verification Group hos Cadence. Redan idag används verktygen från Jasper parallellt med verifieringsverktygen från Cadence, så vi har redan från början ett fungerande integrerat verifieringsflöde.


– Vi får mer resurser för att vidareutveckla vår teknologi och kunderna får ett bredare och bättre integrerat verifieringsflöde, säger Kathryn Kranen, vd för Jasper Design Automation.

Comments are closed.