Annons

Automation med Raspberry Pi

Farnell har tecknat ett nytt distributionsavtal med KUNBUS, tillverkare av system för industriell automation och styrningsapplikationer. Systemen baseras på Raspberry Pi.

KUNBUS är specialiserade på industriell kommunikation för automation, process, tillverkning och drivteknik, tillhandahållet av deras modulära Raspberry Pi-baserade hårdvaruplattform med öppen källkod, Revolution Pi.

Produktutbudet från KUNBUS som nu finns för snabb leverans från Farnell inkluderar:

* RevPi Connect+: Enheten drivs av Raspberry Pi Compute Module 3+. Två Ethernet-uttag gör att enheten kan anslutas samtidigt till automatiseringsnätverket och IT-nätverket, vilket gör det möjligt att överföra maskindata från verkstadsgolvet till molnet eller ett IT-system på högre nivå. RevPi Connect har också två USB-uttag, ett micro-HDMI-uttag och ett micro-USB-uttag.

* RevPi Core 3+: Med upp till 32 GB flashminne är RevPi Core 3+ avsedd för användare som behöver mer lagringsutrymme än vad som erbjuds av dess föregångare RevPi Core 3. RevPi Core 3+ drivs av Raspberry Pi Compute Module 3+, har två USB-uttag, ett HDMI-uttag, ett mikro-USB-uttag och en Ethernet-anslutning som gränssnitt.

* Digitala och analoga I/O-moduler: Utbudet av digitala och analoga moduler kan omvandla Revolution Pi till en industriell styrenhet när den är ansluten till basmodulen RevPi Core. Tre versioner finns tillgängliga: en standardversion med 14 digitala ingångar och 14 digitala utgångar, samt två specialversioner som antingen har 16 digitala ingångar eller 16 digitala utgångar. Samtliga är försedda med samma 28-stifts I/O-kontakt framtill. Expansionsmodulen RevPi Analog I/O (AIO) lägger till fyra analoga ingångar, två analoga utgångar och två RTD-kanaler till ett Revolution Pi-system. Ingångar, utgångar och FoTU-kanaler är galvaniskt isolerade mot varandra och mot logikkretsen. RevPi AIO är skyddad mot interferens enligt kraven i EN 61131-2 och kan användas i en omgivningstemperatur från -30 °C till+ 55 °C.

* Serie med Modulära Gateway-system: Genom att möjliggöra kontinuerlig och tillförlitlig kommunikation mellan olika nätverk och system konverterar Modular Gateway Solution Series de data som ett målnätverk kan överföra. Den utelämnar icke överförbara uppgifter och lägger till nödvändiga uppgifter i det nya nätverket för att säkerställa kommunikation från ett slutet nätverk till ett annat. Kompakta plug-and-play DIN-Rail-monterade protokollomvandlare kan läggas till för att ansluta ett nätverk till ett annat och är enkla att utbyta efter behov.

Comments are closed.