Agstu levererar OS-accelerator till Kina

Västeråsbaserade Agstu meddelar att de nu har levererat sin hårdvarubaserade OS-accelerator Sierra till en kund i Kina och söker samtidigt partners för att knoppa av verksamheten i ett nytt företag.

Agstu har nyanställt för kundsupport och utveckling och för att stödja utvecklingen av produkten i Sverige hoppas Agstu på flera samarbetspartners. OS-acceleratorn går under produktnamnet Sierra och den uppges vara enkel att integrera mot olika mikroprocessorer.

Den stora fördelen med att använda Sierra istället för mjukvarubaserade realtids-kärnor är enligt Agstu snabbheten. En person från Sverige har varit på plats i Kina under några månader för att jämföra Sierra mot FreeRTOS. I testerna blev enligt Agstu de vanligaste funktionerna upp till 30 gånger snabbare. En av fördelarna med att använda Sierra och som Agstu lyfter fram är att all klocktick-administration sköts i hårdvara. Detta avlastar CPUn vilket innebär att betydligt snabbare klocktick-frekvens kan användas. Andra fördelar är lägre effektförbrukning, multiprocessorstöd, säkerhet och helt nya funktioner som till exempel ska övervaka mjukvaran och hårdvaran.

Sierra har utvecklats genom 20 års forskning som startade i Erlangen på Fraunhofer Institute/university, därefter på Mälardalens högskola och de senaste åren i Agstus regi. Agstu meddelar också att man är nu intresserad av att få kontakt med flera partners som kan samarbeta för att knoppa av verksamheten i ett nytt företag, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.