70 stryktåliga datorer till Polen

JLT Mobile Computers har levererat över 70 stryktåliga mobila datorer och modem för ett EU-finansierat projekt, för uppgradering av det trådlösa kommunikationssystemet vid Baltic Container Terminal Gdynia, (BCT), en av de största containerterminalerna i hela den baltiska regionen.

 

I samarbete med huvudentreprenören och JLT:s affärspartner, Autepra, presenterade JLT sin VERSO 12 stryktåliga mobila dator till BCT, och bevisade att de uppfyller och överträffar de flesta av de strikta krav som ställs på mobila datorer när de används i en av de besvärligaste miljöer som finns för elektronisk utrustning och trådlösa nätverk.
― En transporthamn utgör många utmaningar för informationsteknologi. Det var nödvändigt att utrustningen kunde integreras i en tillförlitlig infrastruktur med användning av 3G-anslutning för att stödja en sömlös överkoppling mellan nätverk, kommenterade Peter Lundgren, försäljningsdirektör Europa på JLT Mobile Computers.
Transporthamnar mäter sin verksamhet med avseende på operativ tid och på hur effektivt man kan flytta containrar från skepp till land och vidare till slutdestinationen. Infrastrukturen för kommunikation är avgörande för att kunna erbjuda kunder tjänster med god kvalitet, och den är beroende av tillförlitligheten av den teknik som väljs.
Budgivningen för projektet var öppen för alla, men endast en liten grupp leverantörer var säkra på att de skulle kunna klara de strikta krav som EU hade ställt. Syftet med projektet var att ersätta föråldrad smalbandsteknik.
― Den huvudsakliga utmaningen vid denna typ av projekt är att kunna tillhandahålla utrustning som är driftsäker i dessa tuffa miljöer och som levererar rätt funktionalitet, såsom trådlös täckning i hela hamnen, säger Tomas Girdzevičius, VD på Autepra. Med JLT:s VERSO 12-datorer klarade vi utmaningen och kunde utfärda den 5-åriga garanti som krävdes.
Från leverans av den första utvärderingsenheten i mars till det att den kompletta leveransen slutfördes i tid för att hålla tidsfristen den 6 augusti, har Autepra och JLT varit ansvariga för att projektets genomförande. Som för alla EU-anbud, var projektkraven mycket tydliga beträffande den implementerade utrustningens konfiguration och prestanda, krav som VERSO 12 datorerna uppfyllde och ofta överträffade.

Comments are closed.