Annons

Ultrakompakt lagringssystem från Mycronic

Mycronic lanserar nu ett nytt ultrakompakt lagringssystem, SMD Tower 8000, med utökad lagringskapacitet. Systemet visas för första gången vid IPC APEX EXPO 2018 i San Diego och är en vidareutveckling av föregångaren, 615-serien.

02mycronic04

SMD Tower 8000 är en kompakt, produktionsnära lagringslösning för elektronikkomponenter som har ökats till 3 meters höjd men tar endast upp 1,5 kvadratmeter golvyta i anspråk. Som ett resultat möjliggör det en 17% ökning av lagringskapaciteten jämfört med tidigare lagringstorn, vilket motsvarar 1 148 komponentbärare. Det leverantörsneutrala systemet representerar den mest kompakta och flexibla lagringslösningen av elektronikkomponenter som finns tillgängligt på marknaden.
– Sedan lanseringen av vårt första lagringssystem, SMD Tower, har vi sett ett explosionsartat intresse bland elektronikproducenter i att hitta sätt att eliminera onödiga materialrörelser och monotona arbetsuppgifter i fabrikerna, säger Robert Göthner, VP SMT, Assembly Solutions at Mycronic. Det stora intresset kommer från alla typer av tillverkare, från volym- till kortserietillverkare. Det beror på att de alla står inför samma utmaning – behovet av att effektivisera och förbättra materialflödet mellan huvudlager, beredningsstationer och produktionslinorna.
I likhet med tidigare lagringssystem från Mycronic är SMD Tower 8000 designad som ett snabbt och flexibelt buffertlager som spar både utrymme på fabriksgolvet samt möjliggör ett felfritt materialflöde där lagringen av komponenter sker i en kontrollerad miljö. Systemet kan leverera efterfrågat material på bara några sekunder och enkelt placeras parallellt med andra enheter för extra kapacitet. Beroende på situation, har den nya lagringsenheten visat sig uppnå 75% minskning av arbetskraftskostnaderna, 50% minskning av stilleståndstid i produktion och 90% minskning av åtkomsttiden vid plock av material.
– Ett viktigt nyckeltal inom industrin är hur många komponentrullar systemet kan leverera per minut och i ordningsföljd, säger Göran Frank, produktchef, Assembly Solutions på Mycronic: ”Låt oss säga att du behöver plocka ut 500 olika komponenter. En typisk installation med SMD Tower 8000 kan leverera dessa i perfekt ordning på mindre än 30 minuter, eftersom vi endast lagrar komponentrullarna utan skrymmande paletter. Genom att lägga till fler torn kan du också få mer lagringskapacitet och snabbare åtkomst av komponenter – allt i en sorterad ordning.
Enligt Robert Göthner är det nya systemet noggrant utprovat i fält och kommer att vara idealiskt för elektroniktillverkare med applikationer inom fordons-, industri- och datorelektronik. Med en global installerad bas på 1 500 lagringstorn ser vi att SMD Tower 8000 kommer att vara ett välkommet tillskott till tillverkare som kör flera skift, fem till sju dagar i veckan, och som strävar efter en mer effektiv produktion.

Comments are closed.