Annons

Tysk WiFi för amerikanska tåg

Eltec Elektronik AG har redan installerat stora volymer av sin CyBox AP-W i tåg som används av passagerare i Tyskland, och resande med Railjet ÖBB. Nu kommer sådana enheter att installeras i amerikanska tåg som tillhör North American UTA (Utah Transit Authority).

12eltec

CyBox AP-W ät utformade för att klara krävande mekanisk och elektrisk miljö. De är specificerade för ett stort temperaturområde och varierande temperatur. Dessutom är de stöt- och vibrationståliga.

Enheten uppfyller senaste järnvägsstandarder, som EN 50155, och har blivit kvalificerad genom ackrediterade testlaboratorier.

Det var GBS Group som fick uppgiften av UTA, att förse dess ”FrontRunner”-tåg med WiFi-system. Efter omfattande undersökningar och konstruktionsarbeten kom man fram till att Eltecs CyBox AP-W, modellerna 1007 och 1023, skulle passa. Med lämplig implementering av antennerna tillåts samtidig användning av 80 användare per WiFi-modem.
Alla tåg i klassen FrontRunner kan nu erbjuda WiFi-tjänster.

Eltecs produktfamilj CyBox AP-W innehåller en eller två WiFi-radioenheter enligt standarderna IEEE802.11b/g/n/ac med bandbredder upp till 2×650 Mbit/s över 3×3 MIMO.

Comments are closed.