Annons

Toshiba levererar nytt minne

Toshiba meddelar att de nästa månad börjar leverera provexemplar av sina 256 GBit NAND-flashminnen tillverkade i företagets nya teknik BiCS Flash.

BiCS Flash baseras på en 48-lagers staplingsprocess med 3 bitar per cell som enligt företaget ger en förbättrad uthållighet och  tillförlitlighet när det gäller att skriva och radera i minnet samt högre skrivhastighet än vanliga tvådimensionella NAND-flashminnen. Användningsområdena för det nya minnet är SSD:er för konsumenter, smarta telefoner, surfplattor och företags-SSD:er.

Sedan tillkännagivandet av en prototyp i BICS Flash-teknik i juni 2007 har Toshiba fortsatt utvecklingen mot att optimera minnet för massproduktion och möta ytterligare tillväxt på flashminnesmarknaden år 2016 och framåt samt rulla ut en produktportfölj med fokus på applikationer med stora behov av kapacitet, såsom SSD:er.

Toshiba arbetar för närvarande med att iordningsställa företagets produktionsanläggning Fab2 i Yokkaich, Japan för att starta massproduktion av minnet under första halvåret 2016.

Comments are closed.