Annons

Timrås allmännytta kopplas upp

Timrås allmännyttiga bostadsbolag Timråbo AB väljer Schneider Electric för att nå målet med 20 procent sänkt energiförbrukning till 2020. Bland annat ska fastigheterna kopplas upp vilket gör att driftteknikerna i realtid kan se hur husen mår och var det eventuellt uppstår fel som måste fixas.

08schneider04
Foto: iStock

Schneider Electric ska hjälpa Timråbo att nå 20 procents energibesparing till 2020 och minska bolagets miljöpåverkan genom en rad underhållsinsatser och uppdatering av teknisk utrustning. När energiförbrukningen sänks förbättras även ekonomin. Ett annat viktigt mål är att förbättra för hyresgästerna så att de får en stabil och jämn temperatur hemma.
– Timråbo har ambitiösa mål för både energieffektivisering och minskade koldioxidutsläpp och har redan jobbat mycket med de här frågorna, säger Hosni Teque-Omeirat, affärsutvecklare på Schneider Electric. Vi är väldigt glada över att få hjälpa dem att nå sina mål. Energieffektiviseringen av deras fastigheter kommer att spara både energi och pengar, förbättra inomhusklimatet för hyresgästerna och minska miljöpåverkan. Vi hoppas att fler kommunala fastighetsbolag följer Timråbos exempel.
Timråbo äger och förvaltar lägenheter och lokaler med en total yta på knappt 130 000 kvadratmeter. Schneider Electric ska hjälpa till att energieffektivisera halva ytan. Totalt omfattas 15 bostadsfastigheter i projektet. Schneider Electric kommer bland annat att leverera lösningar inom värme, el, ventilation, larm och mätning.
Projektet är ett EPC-projekt (Energy Performance Contracting) vilket innebär att Schneider Electric garanterar att Timråbos investering kommer att återbetalas via energibesparingar. Energibesparingen motsvarar årsförbrukningen av 59 småhus.

Comments are closed.