Annons

Testlösning för smalbands-IoT

3GPP har definierat ett nytt, smalbandigt mobilradiogränssnitt (NB-IoT) som är helt anpassat till kraven för maskinkommunikation. I oktober avslutade Huawei och Rohde & Schwarz en testperiod av mätutrustning för kontroll av luftgränssnittet och RF-prestanda enligt 3GPP Rel. 13.
12rosiot

Huawei har nu valt en testlösning från Rohde & Schwarz baserad på vektorsignalgeneratorn SMW200A och signal och spektrumanalysatorn FSW för att utföra tester av NB-IoT basstationer enligt Release 13 Cat-NB1. Huaweis trådlösa version eRAN 12.0 testas med Rohde & Schwarz lösning enligt 3GPP TS 36.141.
Test av luftgränssnittet omfattar 52 testfall, däribland radiotäckning, EVM, spektrum, mottagarkänslighet och kapacitet.
Alla testfall genomfördes med tillfredsställande resultat. I nästa steg tillkommer mottagarprestanda vid olika fädningsscenarier. Det är en enkelt utförd utbyggnad tack vare vektorsignalgeneratorn SMW200A inbyggda kapacitet för kanalemulering. Lösningen klarar också operatörsspecifika testfall.
Under utbyggnad av kommunikationsnät är testinstruments egenskaper kritiska vad gäller verifiering. Det gemensamma testet av Huawei och Rohde & Schwarz visar att Huaweis trådlösa nät uppfyller de krav som anges i 3GPPs specifikationer. Det visar också att testinstrument har full kapacitet att stödja storskalig kommersiell utbyggnad av NB-IoT nätverk, något som ökar mogenhetsgraden inom industrin för NB-IoT.

Comments are closed.